Zelfpluktuin en boomgaard

Kom in een mooie vallei op 15 min. van Namen de intense smaak van natuurlijk geteeld fruit herontdekken Dankzij het zelfpluksysteem kunnen we U supervers fruit en bloemen aanbieden aan een prijs die zowel voor U als voor ons aantrekkelijk is

Wij produceren alle fruit dat buiten in ons klimaat gedijt: klein fruit, rabarber, druiven, kiwibessen… alsook appelen, peren, pruimen en vergeten fruit zoals kweepeer en mispels.

Het is hier allesbehalve een monocultuur: er zijn telkens maximaal twee bomen van hetzelfde ras. Onze fruitbomen zijn hoofdzakelijk oude lokale rassen, die al lang voor de uitvinding van chemische bestrijdingsmiddelen bestonden en het dan ook prima doen zonder

Aangezien het half- of hoogstambomen zijn, zijn ze ook natuurlijk weerbaarder tegen droogte dan de laagstambomen die men in intensieve boomgaarden ziet: bomen met 6-meter hoge takken hebben wortels die ongeveer even diep gaan en hiermee vinden ze zelfs tijdens een hittegolf water.

Hoe werkt het?

Heel simpel: U plukt, wij wegen, U betaalt (cash of met Payconiq).

autocueillette aux vergers de Bonneville

Autocueillette groseilles aux Vergers de Bonneville

Natuurlijke productie

Wij hebben het bio-label en worden hiervoor gecontroleerd door Certisys maar onze aanpak gaat een stuk verder: hier geeft de natuur het ritme aan en wij werken samen met haar. Rond ons terrein hebben we bv. overal inheemse hagen geplant, deze trekken vogels aan die ook dol zijn op rupsen van schadelijke insecten.

De begrazing door schapen en de kippen helpen ook om de insectenpopulatie te beperken en tegelijkertijd wordt er zo natuurlijk bemest.

De kruiden die U aan de voet van de fruitbomen of tussen het klein fruit ziet geven een geur af die de mieren mijden waardoor er minder bladluizen zijn. Vindt U ondanks dit alles toch een rups in uw appel? Het bewijs dat de natuur het hier goed doet!

We hebben ook snijbloemen tussen de fruitbomen geplant, zo kunt U ook een mooi boeketje mee naar huis nemen.

Openingsuren afhankelijk van het seizoen 

Met dit brede aanbod aan fruit en bloemen is er altijd wel iets maar als gevolg van het weer kan het zijn dat sommige bomen sommige jaren geen fruit geven. Als het in de lente nog vriest bv. zullen er geen perziken of abrikozen zijn.

Heropening in juni.

 

Raadpleeg hiervoor onze facebook account
Auto-cueillette

Vruchten

Juni : rabarber (2025), kersen, frambozen en rode bessen.

Juli : kersen, rode en zwarte bessen, kruisbessen en Japanse wijnbessen.

Augustus : zomerappels, zwarte moerbeien, Japanse wijnbessen, mirabellen

September : druiven, appelen, peren, pruimen, hazelnoten

Oktober : kastanjes, noten, nashi, appelen en peren, kweeperen en de laatste druiven

November : bewaarappelen en -peren, kaki en mispels.

Er zijn ook snijbloemen en kruiden.

glaïeuls auto-cueillette
tulipes roses auto-cueillette